بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین والصلاه والسلام على نبینا محمد وعلى آله وصحبه أجمعین أما بعد:

تاریخ فرهنگ کهن فارسی زبانان گویای این حقیقت است که این قوم همواره علم و دانش را ارج نهاده و در راه دستیابی به این گوهر ارزشمند از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند.

هرچند در طول تاریخ جباران زیادی سعی در ایجاد موانع مختلف بر سر راه این دانش دوستان داشته اند، اما همیشه همت والای این مردمان بر این موانع غلبه کرده و همچون آب جاری از لابلای آنها گذشته یا آن را از سر راه برداشته، و مسیر خود برای دستیابی به ارزشها را پیموده اند.

و بهترین شاهد بر این حقیقت شخصیت اسلامی وارسته ای است بنام: سلمان فارسی رضی الله عنه همان از خود گذشته ای که در راه رسیدن به علم و ایمان از هفت خوان رستم گذشت تا به مقصود خود رسید.

باری، پس از انتشار اسلام در میان این مردمان، موانع کسب علم و دانش از میان برداشته شد و بشارت مصطفی صلی الله علیه وسلم در مورد آنان تحقق یافت، آنگاه که رو به سلمان کرد و فرمود: «اگر علم در آسمانها می بود، مردمانی از سرزمین فارس به آن دست می یافتند».

و اینگونه جایگاه علمی آنان تقویت یافت و به عنوان یکی از اقوام پر آوازه در کشف حقایق و رمز و راز جهان هستی شهرت یافتند، و در درون خود هزاران دانشمند و پژوهشگر پرورش دادند که جهانیان به وجود آن ها مباهات می ورزند.

باری، دانشگاه سلمان فارسی، سعی دارد تا با الهام گرفتن از این تاریخ پربار، در نشر علم و دانش شرعی، بر اساس آموزه های قرآن کریم و سنت صحیح پیامبر صلی الله علیه وسلم، در میان امت فارسی زبان بکوشد، باشد که با توفیق پروردگار عزوجل دوباره در میان این ملت بزرگ شاهد بروز شخصیتهای برجسته ای همچون طبری و بخاری و غزالی و سیبویه و امثال آنان باشیم.